Lesekalenderen er laget for å inspirere deg til å lese sammen med barnet ditt.

Forskning viser at det er mange gode grunner til å lese sammen. Når dere leser sammen får barnet hjelp til å sette ord på egne tanker, opplevelser og følelser. Barnet lærer empati og medfølelse.

Høytlesing er også en fin mulighet for å roe ned og gjøre noe koselig sammen. Det å lese sammen skaper leselyst, og de som liker å lese blir gode lesere. I tillegg utvikler barnet språket sitt og får viktige erfaringer med lesing før det begynner på skolen.

Det finnes et fantastisk utvalg av barnebøker. Kom til biblioteket. Barna elsker å få velge ut bøker selv. På biblioteket har vi bøker for alle og det er gratis å låne. Leseglede er smittsomt, så finn gjerne en bok til deg selv også når du er innom.

Lesekalenderen kan hentes på Jærbiblioteka; Klepp, Time, Sola og Tananger bibliotek og finnes både på nynorsk og på bokmål. Barn fra 0-6 år får den helt gratis.

Ønsker du å bestille Lesekalenderen for å teste den ut kan du sende en e-post til bibliotek@sola.kommune.no. Dette tilbudet gjelder for barnehager og bibliotek.

Mer info finner du på Lesekalenderen.no